Att bli utplånad av...

Det bästa med att jobba kväll är att komma hem och lägga sig i sängen efteråt. Även om jag aldrig kan somna innan tvåtiden så är det så skönt att bara ligga och läsa eller kasta bort livet på facebook efter en lång kväll på jobbet.
Det gäller att vara tacksam för det lilla.
Apropå tacksam har jag paket att hämta ut imorgon nere på macken. Dock är bägge paketen så stora och klumpiga att jag måste gå ner två gånger för att hämta dem. Jag kan inte släpa hem bägge två på en gång.
Ilandsproblem. Vilka bekymmer man kan ha.
Som om inte det vore nog med bekymmer att jag måste gå till macken två gånger, jag hörde på radion att utomjordingar besöker jorden och smyger på våra kärnvapen.
Rätt som det är kan de bara komma och attackera oss alla med våra egna vapen!
Jag är säker på att de skulle tycka det var så kul att de skulle peka och skratta, speciellt åt gubbarna i vita rockar som framställt vapnen.
De jävlarna.

Som om man inte har nog att oroa sig för, 2012, solfjädrar, den globala uppvärmningen eller meteroiter, nu ska man gå och vänta på att bli utplånad av E.T-typer också.
Nä, jag orkar inte oroa mig ikväll. Det får jag göra nån annan gång.

Hallelujah?

Det där med att betala räkningar måste vara det tråkigaste som finns.
Dock gjorde jag det till en mysstund idag, med dämpat ljus, gott te och soft musik så det kändes inte så farligt.
Jag fnittrade till och med över ironin när "Hallelujah" började ljuda från min playlist samtidigt som jag knapprade in siffrorna till min telefonräkning.
Tro mig. Min telefonräkning är inget hallelujahmoment.

Inte heller är det hallelujahmoment att vakna upp med migränliknande huvudvärk när alla värktabletter är slut.
Tur att det finns både ipren och alvedon på jobbet! Känns lite lättare att gå dit då!



Och han skapade NESemulatorn...


Det har varit en sån där seg söndag då man tvättat och hållit på och egentligen hade jag tänkt börja förbereda saker inför flytten, börja rensa ut och sånt där.
Men igår fick jag ett plötsligt begär att få spela Super Mario 3, något som jag fortsatt att kasta bort tiden med idag så det har blivit tvspelande idag istället.
Jag gillar att ha en NESemulator!

Kort och gott: Jag har haft en väldigt slapp söndag.

Ge mig Agoutiknoen!

Så fruktansvärt fina♥


Frukostmys, loppis och lördagsseg.

Idag vaknade jag med huvudvärk, kände direkt att jag gnisslat tänder i sömnen. Förmodligen på grund av vad jag drömde.
Mitt skallbank skrek åt mig att ligga kvar i sängen men resten av mig sade emot, steg upp och traskade ner till Thimons för frukostmys med fina, fina vänner. Jag älskar frukostmys på Thimons, deras grillade paninis är beroendeframkallande och dessutom får man en fantastisk uppfriskande morgonpromenad som släcker all huvudvärk med sin svalkande renhet!
Vi satt där i några timmar, pratade och drack kaffe och sedan tog vi en tur i butikerna i stan. Vi hittade loppis på vägen till Ica och som tur är gillar ju Ida loppis lika mycket som jag så det krävdes ingen övertalan för att stiga in och fynda! Det enda jag fyndade var dock ett sött silverkakfat men det är fynd nog för att göra mig glad! Därefter gick vi till ett annat loppis som arrangerades av pingstkyrkan, men där fanns det inte så mycket att hurra över.

Jag är fortfarande väldigt seg efter arbetsveckan och trots att jag hade en liten inre längtan till att åka in till Jönköping en sväng idag med så väljer jag att ställa in, ta en kopp te och kura ner mig med några avsnitt Desperate Housewives och mina böcker. Det är skönt att bara ligga hemma, koppla av och ta det lugnt.
Precis vad jag behöver.
Egentligen behöver jag göra en hel del annat också. Men jag tänker glömma det ett tag.




What is real?

Efter en bökig men givande städdag kom såsmåningom Christian.
Vi slöade en stund hos mig först, drack kaffe och te och sådär innan vi åkte till Sävsjö.
Det blev en liten promenad i Sävsjö, för min del för första gången på länge. Det är mycket minnen som finns i den staden. Hmm..
Jag tycker verkligen inte om Sävsjö. Kanske mest på grund av många av invånarna.
Men njaa... Jag tycker nog inte om Sävsjö annars heller. Där vill jag aldrig bo.

Inception var för övrigt en riktigt bra film och jag insåg under kvällen att mitt lilla hat gentemot Leo DiCaprio har slocknat på senare år. Han har vuxit till sig!

Jag är fruktansvärt trött och orkar inte ens skriva egentligen så jag fattar inte vad jag sitter och skriver för.
Det tjänar ju ingenting till, jag vill ju faktiskt bara sova.
Eller nej. Först vill jag ta på mig mina raggsockar så mina fötter blir varma. Sen vill jag sova.

Eller kanske sätta en kula i skallen så jag vaknar?

Städmys.

Kängorna är äntligen skickade! Skönt att bli av med åbäkena!

Efteråt var vi på Rusta och Ica och jag passade på att köpa lite frukt för att lyxa till min frukost lite extra, så nu blir det mysfrukost innan jag drar igång med att städa. Fredagar har blivit mina städdagar, det är så skönt att storstäda och få helt rent överallt inför helgen!
Ikväll blir det kompishäng och bio med Krellyan, det har jag sett fram emot hela veckan! Det var länge sen jag träffade honom sist, och länge sen jag var på bio sist så det är upplagt för en toppenkväll.

Men först var det ju frukostmys och städning. Ska klicka hem lite rödcederolja från nätet med. Det kommer det gå åt i min nya lägenhet.
Om jag jobbar förebyggande med oljan där innan jag flyttar in så kommer jag nog inte behöva lida av min krypfobi så mycket. Det verkar vara en säker lägenhet, hon som bor där säger att hon aldrig ser nån spindel eller nånting men som sagt, det skadar inte att jobba i förebyggande syfte. För min egna själs ro.

Uppdatering: Jag beställde grejer för över tusenlappen. Jag kanske skulle spara på att gå med på terapi för min fobi. Men äsch.

reklamera mera.

Knepigt ska det va! Kängorna jag beställde på postorder för ett par veckor sen utjgordes av sämsta tänkbara kvalitet. Dem gick sönder redan vid snörningen.
Jag märkte det redan när jag såg kängorna, skinnet var inte alls vad jag är van vid från andra kängor. Så går det när man vill prova ett nytt märke, men jag ville inte ta ett par docs för jag vill ha svart sula den här gången. Det fanns ju inga gettagrip så då fick det bli undergroundkängor. Men nej tack!
Nu vill jag reklamera dem men jag fick inte med någon returetikett till paketet utan jag måste själv be om en blankett för postorder kundretur för att skicka tillbaka. Nå, så knepigt är det ändå inte tänker jag och traskar ner till OKQ8. Där hade de dock inga blanketter och hänvisare till företagscentret bakom stationen. Så nu måste jag på denna delikata fredagsmorgon ta mig ur min fruktansvärt sköna säng för att ta mig dit innan klockan elva. Jag vet inte ens vart deras kundmottagning ligger för jag hade ingen aning om att de hade någon.

Men nu ringde just Emelie och sade att hon skjutsar dit mig så vi kan traska på rusta och så sen också. Nu är det inte lika jobbigt!
Men ack, varför skickar inte postorderföretag med sånt där returgrejs i paketet? Bekvämt vill jag att det ska vara. Bekvämt! Annars hade jag inte beställt på postorder.

Ta det lugnt!

Sista rasten på jobbet idag började en kille tjattra om att singeltjejer över 20 är konstiga.
Han menade på att alla tjejer blir förhållandegalna och får bebislängtan och därför stressar upp sig totalt för att hinna få allt innan det är för sent. Dem går ett tag med alldeles för höga krav ända tills kraven rämnar och dem i ren desperation nöjer sig med kvart-i-två ragget och ser till att ha en förlovning och ett barn med killen ett år senare.
Tydligen typiskt för singeltjejer över 20.
Jag kände igen mycket av det han sade men tycker själv att det stämmer in mycket bättre på killar. Killar kanske inte har just bebislängtan men de blir desperata efter ett tag efter ett förhållande och nöjer sig därmed med en halvdan tjej som de egentligen inte var så jätteintresserad av men som det tog sig an eftersom hon visade starkt intresse först.
Själva kärleken kommer ju med tiden. Eller?
Att det skulle vara typiskt tjejer vet jag inte. Typiskt folk mest känns det som. Det finns många som gjort sådär. Stressat igenom allt för att nå sitt mål och tio år senare sitter de där med delad vårdnad och ny förhållandelängtan.

Jag tror han sade det som en pik mot mig, vi brukar ju ha en jävlig jargong och pika och jävlas på jobbet men jag kunde inte riktigt ta åt mig av det där. Anledningen till att jag tror att han menade att pika mig var för att han sade att det även var typiskt att ha två katter som man bryr sig på tok för mycket om.
Jag är inte sån där. Jag går inte med för höga krav, det enda kravet jag har är att den där längtan efter den andre ska uppstå från början.
Det där begäret, det där fnisset, den där känslan.

Jag vägrar gå och bli ihop med någon för att han verkar vettig och snygg, bara för att sedan gå och vänta på att blixten ska slå ner emellan oss.

Likaså är jag heller inte särskilt desperat. Hade jag varit det hade jag ju inte varit singel.
Det verkar som att singel är något som man inte borde trivas med. Man borde tydligen alltid vara på jakt efter ett förhållande. Sitta på nätdejtingsajter konstant och sånt där.
Man kan tydligen inte bara ta det för vad det är och vara nöjd. (ska dock erkännas att jag övervägde nätdejting efter mitt ex men det var bara för att tomheten blev så totalt enorm den första tiden efter att det tog slut)

Idag är nöjd. Jag saknar att vara två ibland men jag har så goda vänner att jag klarar mig bra ändå. Jag stressar inte, jag letar inte desperat under varje sten. Just nu är jag singel. Såsmåningom kommer jag träffa någon. Kanske om en månad, kanske om ett år. Men jag vet att jag inte har bråttom för det kommer till slut ändå.

Hellre gå i lugnan ro tills det blir rätt istället för att stressa och jäkta och riskera att det blir fel.

Det finns så mycket annat i livet att stressa upp sig för.

Jag skulle aldrig välja dig för att du vill ha mig, skulle jag välja dig skulle det var för att jag vill ha dig.


The best is yet to come.

Jag har varit ute på morgonpromenad och samtidigt passat på att skriva på kontraktet för nya lyan så nu kan jag ringa min nuvarande hyresvärd och säga upp min lägenhet!
Det kommer bli så bra! Jag vill flytta nu nu nu!

Efter att jag kommit in från den underbara höstkylan mös jag med varm mjölk och ett avsnitt Desperate Housewives.
På söndag börjar den nya säsongen sändas i USA. Samtidigt som jag ser fram emot det så känns det lite sorgligt.
Eftersom det är sagt att den ska bli den absolut sista säsongen så känns söndag som början på slutet.

Nu ska jag ränna ut och möta upp Emelie för promenad till jobbet. Idag känner jag för att ligga uppkurad i soffan i sällskap av Ipren och en kopp te men snart är det ju helg. Då ska det minsann uppkuras!

Hur kunde det hända?

En sak som jag inte riktigt begriper är hur folk vaknar upp med vad de kallar djup ångest efter valvakan igår.
Hur de går runt och skäms och påstår sig må riktigt psykiskt dåligt av att SD är med i riksdagen. (och dessa är svenska svenssons)
Hur personligt kan man ta det?
Visst, jag tycker också att det är illa, det är klart man förfasar sig över det!
Men inte får jag djup ångest! Men kanske får man det om man inte tidigare i livet haft något som skapat djup ångest och därmed lättare får det.
Det är illa att de är med i riksdagen men de kommer bli motarbetade från alla andra politiker. Man får helt enkelt svälja nöten trots att den är hård och äcklig och gör en hård i magen.
Vi lever i en demokrati och alla har fått göra sin röst hörd.
Sen kan jag verkligen inte förstå att folk är så korkade att de röstar på ett parti som Sverigedemokraterna.
Vi får helt enkelt försöka göra det bästa utav situationen och hoppas att dem inte får påverka alltför mycket.
Det jag oroar mig mest för är att de ska fortsätta växa till nästa val. Men så illa kan det väl ändå inte bli?

Konstigt är det ändå att ALLA tycks avsky Sverigedemokraterna. Hur lyckades de hamna där om ingen tycker om dem?
Vart har det blivit fel?


Jag gillar olika.

Jag orkade inte hålla mig vaken genom valvakan igår. Inte för att jag kollade på den direkt, men jag kollade med jämna mellanrum på nätet för att se hur det låg till.
Idag när jag vaknade möttes jag av allas skarpa åsikter om Sverigedemokraterna och det faktum att de lyckades komma upp i vågmästarnivå.
Jag tycker att det är ganska konstigt att ett sådant parti kan komma upp i den nivån och undrar samtidigt hur många av de jag känner som röstade på dem. Måste ju vara någon åtminstone som gjorde det. Rent statistiskt sett.
Jag har inte så mycket till övers för de åsikter som Sverigedemokrater har än mindre förstår jag dem. Det är bara att hoppas att de inte får igenom för mycket av sin skit.

Idag är jag jätteseg. Det känns som att jag håller på att bli sjuk eller nåt för jag orkar ingenting och huvudet känns som en klump bly.
Dock vägrar jag vara sjuk till helgen. Det behöver man inte oroa sig för.
Det finns inte en chans att jag går med på att vara sjuk då.




Kopfschmerzen

Med en huvudvärk så skarp att jag mådde illa av den begav jag mig ner till den där jävla valurnan för att göra det jag kan för sverige. Dock funderande på varför man inte kan välja på internet. Man kan ju göra allt annat på nätet, så varför inte rösta?
En dag som denna då man mår dåligt och inte orkar tänka hade det varit skönt att kunna göra det över nätet.

Huvudvärken har dock flytt fältet efter ett slagsmål med herr Ipren och jag känner nu bara ett lätt illamående och en konstig utmattad känsla. Ögonen är sådär trötta som de är när man gråtit en hel dag, ändå har jag inte fällt en endaste tår idag.
Jag tror jag är för trött. Det börjar bli för mycket att jobba varje helg. Har blivit fem i rad nu. Idag kändes det inte alls bra att jobba, jag ville bara hem och lägga mig.

En annan tråkig sak med att jobba varje helg är att jag aldrig får möjlighet att gå ut, att festa eller bara umgås med vänner utan en tanke på en tidig morgon därpå.
Nästa helg ska jag nog låta mig vara ledig.

Det var verkligen höst i luften ute och det fick mig att må bättre.
Jag är fruktansvärt sugen på mys med te och äppelpaj, men är inte sugen på att äta pajen ensam så det blir ensam-mys med lite te bara.
Einsamkeit.
Ibland saknar man att vara två.

as it makes us grow.


Vilja.

Jag tycker verkligen inte om att gå till tandläkaren.
Inte nog med att man måste stiga upp jättetidigt (redan klockan nio) utan efteråt ska man gå runt med en svullen läpp och se smått mongolid ut.
Jag gillar det inte!

Förhoppningsvis släpper bedövningen snart så jag slipper se mongolid ut sen.
Jag ska till Brandon idag
och sitta lite, hoppas det är sista sittningen för den tavlan! Jag vill att den ska bli klar!
Efteråt ville Brandon att jag skulle hänga med på relaxbad i Sävsjö och jag är jättesugen! Det var åratal sen jag var på relaxbad där sist! Skulle vara skönt att simma en sväng med.
Men alla mina badkläder ligger hos mammi så jag vet inte om jag åker med, för då måste vi åka hem till henne och hämta först.

För övrigt hade jag en riktigt bra födelsedag! Jag har tackat ja till lägenheten men får inte flytta förrän 1a november. Men hellre sent än aldrig! Jag kan knappt bärga mig!
Hoppas bara att jag får min vilja igenom när det gäller tapeterna. Som tur är har förra ägarens katt rivit sönder tapeterna så det verkar som att jag kan få nytapetserat överallt och då får jag välja färger!
Hoppas det blir så för nu är allt jätteoranget, terracotta eller jätteblått. Snacka om att tapetsera alá 90tal.
Det ser fruktansvärt ut.
Vissa människor har sån fruktansvärd smak!

Jag är glad att jag har så mycket bättre smak än så.

B-Day.

Det är den 16 september och nu är det oundvikligt. Jag är 24 år!
Det är inte helt utan att jag grips av lite åldersnoja.
Men sen så sansar jag mig och inser fakta. Jag är inte 24. Jag är fortfarande 19, dock i en 24årings kropp!
Jag kommer alltid vara 19+!

Idag ska jag kolla på lägenheten jag vill ha. Ska bli spännande att se om jag verkligen vill ha den!
Livet är inte där jag som liten trodde att det skulle vara när man är 24, men jag kan inte tänka mig att det skulle kunna vara bättre!
Det går ju trots allt riktigt bra nu!
Och som Bree säger; The best is yet to come.




Slöfock

En sak som förbryllar mig är hur jag tycks minska mer och mer i mitt midjemått trots att jag på sistone levt på onyttigheter, som godis och pizza.
Jag har ju inte direkt orkat bry mig så mycket om att äta och då heller inte vad det är jag stoppar i mig så jag tycker att jag borde gå upp i vikt.
Men den tiden kommer nog den med.

Man får aldrig något vettigt gjort hemma när man jobbar kvällskift. Jag ligger fortfarande i sängen, har läst lite och funderar nu på att börja läsa en annan bok som jag fick av Fredman och Movitz i födelsedagspresent! (jo, mammi hade nog ett finger med i spelet där...)
Boken heter E=MC2 och handlar om relativitetsteorin och historien bakom.
Jag tänkte att jag skulle ge mig på den innan jag fixade frukost.
Idag måste jag äta frukost, jag kan inte hålla på och slarva med det där.

Jag har telefontrakasserat min nya hyresvärd idag med och det verkar som att jag får lägenheten jag vill ha, men jag vill titta på den först så jag vet att den känns rätt.
Vore härligt att kunna flytta redan i månadsskiftet! Kom på att jag måste smörja in mina nya kängor med så jag kan ha på mig dem när jag går till jobbet sen. Kommer bli skönt att slippa bli blöt om fötterna bara för att man går i regn!

Men först ska jag ligga och läsa lite!

Det känns bra.



Idag skrev jag på kontraktet för min fastanställning. I like it!


Fossingvärmare

Idag har det varit en heldag med hela familjen för att fira att jag och Hanzi fyller år i veckan.
Det har varit onyttigheter, tvspelande och presentöppnande på schemat och jag är nu riktigt trött.
Men tröttheten beror nog lite på att jag inte somnade förrän vid halv fyra inatt och skulle iväg vid nio imorse.
Jag gav mig på att leka lite med Kevin i hans rum och hittade Hanzis monstertofflor där som jag sedan hade på mig resten av dagen. Det är mysigt med såna tofflor, det blir så varmt och gott om fossingarna!
Jag funderar på att skaffa såna till vintern, jag har ju så kalla fötter! Skulle vara mysigt att ha nåt liknande iallafall.


I love you McGregor!

Det bästa med att umgås med Ida, Adam och Theodor är hur vi kan umgås utan att göra ett skit.
Jag älskar att umgås med dem. Bekvämt är vad det är!
Ikväll plockade jag med mig en familjemargarita till dem som vi sliceade och käkade "el americano style" och såg på I love you Phillip Morris! Det blev ju inte riktigt av att vi såg den igår.
Ida förstår inte mig, och kanske är det ingen annan som gör det heller men jag kan inte låta bli att fnittra när jag ser Ewan McGregor spela kärlekskrank. Det är nåt med honom...
Jag vill liksom bara krypa in i tvn och mumsa upp honom!

Anyway...
Det var segt att jobba idag, det var ingen vanlig arbetsdag utan jag och ett par gubbar från Stenbergs skulle byta ut en matta i en av våra maskiner. Det är rena skitgörat!
Jag hade funderingar tidigare i veckan på fest idag men eftersom jag jobbade fick det bli myskväll istället och jag hade aldrig orkat något annat. Myskväll är dessutom ett ypperligt sätt att spendera en kväll i goda vänners lag!

Surprisepartaj

Jag har utan tvekan världens finaste vänner!
Igår strosade jag iväg till Ida för att sitta barnvakt, intet anande om att hon under tiden såg till att folk samlades hemma hos henne. När jag kom dit möttes jag av ett vardagsrum fullt med fina underbara vänner som sjöng för mig och lät mig blåsa ut massa ljus på en mumsig tårta.
Party alá surprise! Jag fyller ju inte år förräns om en vecka!
Jag har nog aldrig blivit så glatt överraskad.
Ida hade tillochmed ringt till såna som hon aldrig träffat och integrerat och hållit på!
Hon är så fin! Jag fick jättefina presenter men gladast av allt blev jag av alla de som var där!


Jag fick bland annat det fina armbandet som redan är ett av mina favoritarmband och en film som jag ännu inte sett men knappt kan bärga mig för att se. Lägg märke till Zabinas fina pil på fodralet!
Av Ida fick jag den finaste tavlan någonsin! Jag bara längtar efter att få hänga upp den i min nya lägenhet! Bilden i hjärtat är från en fantastiskt rolig sommarkväll förra året då vi var ute i huset och härjade och drack läskig rysk sprit!
Underbart minne! (otroligt att jag faktiskt minns kvällen)
Jag fick även olika bak o kakböcker och en liten buddhafigur till min samling.

Jag är så tacksam över allting!

It made me so happy!


I hate to wait

Jag får inget besked om lägenheten förrän nästa vecka. Jag hatar att gå och vänta!
Man hinner gå och oroa sig och vara nervös, jag vill ju så gärna få lyan.

Bra annars att glömma äta på en hel dag. Har varit uppe sen tio och inte haft en tanke på mat! Jag borde göra något åt det, inte för att jag är hungrig direkt utan mer för att jag vet att jag borde äta så jag får lite ork och kraft.
Just nu ger hoppet mig en hel del ork och kraft och kanske är det det som har förvillat bort hungern på mig. Tanken på något annat, något bra!

Hmm... Jag ska gå och köpa godis.

Godisfredag.

Jag telefontrakasserar hyresvärden till den lägenheten som jag vill ha.
Han svarade innan men artig som jag är så frågade jag först om han var upptagen varpå han bad mig ringa klockan ett.
Jag vill inte vänta till klockan ett, jag vill ha lägenheten!
Men den som väntar på nåt gott...

När jag vaknade idag såg det ut som att jag hade fått en ny matta i sovrummet men det var bara massa päls från Movitz. Katterna slogs en hel del inatt och det brukar yra ganska mycket om dem när de slåss på det viset.
Detta innebär att jag inte bara vaknade upp till tvätt-tid utan också till städdag.
Happy friday?

Ikväll blir det iallafall Kristinedahlsgatan igen. Det börjar nästan bli en tradition att fredagarna ska spenderas där. Jag ska dock börja eftermiddagen med att vara lite barnvakt åt Theodorable så Ida får komma ut en liten stund sedan blir det myskväll med frosseri av godis, både lösviktsgodis och ögongodis. Vi ska kolla på "I love you Philip Morris" ikväll, och Ewan McGregor ger ju alltid mig endorfinkickar. Gulleplutt!



Pimpim

Jag har fått ett nytt smeknamn på jobbet. Pimpim! Man har visst väldigt roligt åt mitt sugande på klubban innan jag somnar!
Apropå jobbet så blev jag överöst med gratulationer idag för min fasta anställning, det var väldigt kul faktiskt.
Säkert 80% av de som gratulerade mig var lika fyndiga när de frågade om de skulle gratulera eller beklaga och sedan tillade ett HÖHÖ.

Jag ångrar lite att jag sade att jag kunde jobba på lördag men kommer nog inte behöva jobba jättemånga timmar så det gör inte så mycket.
Det börjar dock kännas att det har varit mycket som hänt på sistone, jag är väldigt trött på huvudet och känner aldrig att jag kan slappna av.
Det verkar dock som att jag börjat slappna av lite mer, jag spänner mig inte lika mycket på nätterna verkar det som, tänderna gör inte så ont längre.
Jag ska bara finna en ny lägenhet nu, så jag kan börja om på nytt. Restart.
Det finns en som jag vill ha men hyresvärden svarar aldrig när jag ringer! Skulle vara skönt att hitta nåt innan månadsskiftet så jag kan säga upp den jag har redan då!

Nu ska jag försöka få bröderna bus att sluta ränna runt efter varann i hela lägenheten och istället lägga sig hos mig i sängen så jag kan se på några vänneravsnitt i lugn och ro.
Det kom på tal på jobbet innan förresten, Johan gillar inte vänner men jag älskar vänner.
Johan: Hur många säsonger är det av det där egentligen?
Jag: Nio.
Johan: Så de gör inte fler nu?
Jag: Nej de är slut.
Johan: Jaså dog dem? (hans röst lät lite förhoppningsfull)
Jag: Nej men vad roligt det hade varit om de gjorde det! Tänk om de i sista avsnittet hade varit i World Trade Center och så kom ett flygplan och KABOOM! Vad förvånade alla tittare skulle bli!

Inte för att jag någonsin skulle hoppas på något sånt. Men det hade ju faktiskt förvånat de flesta!

picture me

Jag tror jag just gjorde en tjej riktigt sur. Hon ringde från modellfotograferna och ville att jag och mina kompisar skulle "ha lite kul" och komma och bli sminkade och plåtade och helt enkelt vara modell för en dag.
De har ringt förut och då funderade jag faktiskt på det, men gjorde det aldrig för jag inte ansåg att det inte var värt det. Många bekanta har däremot åkt iväg på det där och pröjsat pengar för bilder där de står i en konstig posé och tror de är skitsnygga. Vissa poser är faktiskt skrattretande konstiga!
Visst det finns de som har fått med sig snygga bilder också men de flesta bilder jag sett har bara varit tråkiga och opersonliga. Det händer liksom ingenting i bilden.
Såna bilder orkar jag inte bry mig om och eftersom jag tycker att fotona oftast är lite sådär så sade jag bara till tjejen som ringde "Nej tack, jag har redan bilder på mig själv som är tagna av en riktig fotograf".
Inte menade jag att säga det så, det bara flög ur mig innan jag hann tänka (såsom det ofta gör) och hon sade surt att de minsann också hade riktiga fotografer, varpå jag, stressad och trött bara sade "yeye, sure".

Jag tror inte de kommer ringa mig igen.
Nu har jag ju inte direkt jättemycket bilder på mig som modell, jag hjälpte en kompis en gång att komma på fötter med sitt företag genom att stå brud (inte i Carl Michael Bellmans benämning).
Det togs lite morgongåvebilder och bilder på mig och min kompis Charlie i bröllopsmundering så Madde kunde visa vad hon gick för och hur fantastiska bilder hon kunde ta.
De blev faktiskt jättefina och hon fick en hel del kunder efter det där.
Kul grej.





Future-view

Idag roffade jag åt mig en fastanställning och lite löneökning.
Det känns bra! Mitt första fasta jobb! Efter två års visstidsanställning var det verkligen dags!

Min fasta anställning har förändrat mycket i hur allt jobbigt känns för nu känner jag ändå att det börjar lösa sig!
Jag älskar när bekymmer börjar lösa sig!

Det firar jag såklart med ännu en klubba!

För övrigt vill jag åka till Afrika i januari. Jag måste bara se till att få råd och ledigt först.
"Hej chefen, tack för den fasta anställningen, men du jag vill vara ett par veckor ledig..."
Nja... Men om jag har råd tänker jag försöka.

Afrika, man.



Dagen är full av överraskningar. Jag menar, inte trodde jag ju heller att jag någonsin skulle få för mig att köra ett youtubeklipp med Dr Alban i bloggen!
Men ibland får man sina konstiga ryck.

Hur äter du din?

Jag började min dag nere på studion för att bli av med lite slitna toppar och efteråt satte Michelle upp håret lite så nu är det på tok för fint för en kväll på industrin.
Men jag ska ju på intervju innan så kan ju vara fin då iallafall.

Jag var bara tvungen att sno en bild från Johan som han lagt upp på facebook.
Den är lite apropå mina vänners "missförstånd" angående föregående inlägg.
(de känner mig allt för väl)






Jag faller ikapp med löven.

Jag lärde mig just att det inte är så smart att ta en pimpimklubba att suga på direkt efter att man borstat tänderna.
Dels smakar det inte gott och dels så måste jag borsta tänderna igen.
Jag vill ju bara ha något att suga på innan jag somnar!
Men nu börjar tandkrämssmaken försvinna så nu blir klubban god!

Det är jobbigt nuförtiden, livet visar sina hårda kanter men jag försöker ta allt det jobbiga för vad det är. Något man helt enkelt får finna sig i för tillfället.
Ibland behöver man ju smaka på det beska för att uppskatta det söta, och likt denna klubban kommer jag suga åt mig av livets sötma inom kort. Det är vad jag hoppas och tror.

En nattlig promenad från jobbet fyllde mig med endorfiner ikväll.
Den ljuva höstluften smekte mina luftrör, mörkret omslöt mig med sitt skimmer och i fjärran sken Jupiter, klart och fint såsom den numera gör om nätterna.
September är det nya maj.
Hösten gör mig lycklig och jag är glad att den är här!

För den faller jag ikapp med löven.




September.

Efter en minst sagt omtumlande eftermiddag och kväll igår så hamnade jag i Vrigstad iallafall.
Det är så mysigt här, utomhus har löven börjat falla och jag skulle så gärna dra med min mammi på en promenad runt sjön ut i den underbara naturen!
September är så hjärtskärande vackert!
Dock hinner vi inte med en promenad, jag ska hjälpa mammi att bära ut grejer i garaget och få ordning. Nu är iallafall hennes sovrum färdigt men möbler och andra grejer som inte ska vara kvar där har hon inte fått ut i garaget. Hon behöver bärhjälp.
Jag hade egentligen tänkt ta mig till gymet en sväng idag, men det blir aldrig som man tänkt sig.
Jag börjar verkligen sakna träningen nu, det har gått för lång tid sen sist!

I fredags gick jag och Ida till kulturhuset innan invigningen för att hälsa på Adam och se hur de fått det, det var verkligen jättefint!
Efter en stund bajsade Theodor så vi gick in på kontoret för att byta på honom och när vi kom tillbaka ut i de andra lokalerna hade alla andra gått därifrån och utifrån dörren såg vi hur alla stod och såg på en liten man, med långt svart hår och hoodie (han har ALLTID hoodie) som var i full färd med att slå in dörren till ungdomsgården med en gitarr.
Det var Dregens sätt att "klippa bandet".
Så vi såg invigningen inifrån men det var bara kul. Efteråt fick lilla Theodor till sin stora förtjusning skaka hand med Dregen.
Jag förstår inte riktigt grejen med Nässjöbor och Backyard Babies, alla verkar älska dem, men det är väl för att jag inte lyssnar på dem.
De är ju inte direkt dåliga men enligt min mening är de inte direkt bra heller.

Efteråt blev det myskväll som drog ut för mycket på tiden. Jag kom hem runt halv ett och somnade därmed ganska sent.
Mitt i natten vaknade jag av ett fullt pucko som ringde från ett nummer jag inte känner igen. Jag hatar när sånt händer.
Jag svarade och öronen möttes av ett "aah men, tja!". Jag noterade att det lät som fest i bakgrunden, tänkte "jävla fyllo" och lade på.
Jag vet fortfarande inte vem det var och skiter visserligen i det också. Men det är verkligen jobbigt att bli väckt på det sättet när man ska upp tidigt och jobba dagen efter.

Nu ska jag som sagt börja bära möbler och grejer.
Ljuva höst!


Chrono Trigger-nörd

Det har tagit över en timme för mig att göra mig iordning bara för att jag nördat på youtube samtidigt.
Jag fick en plötslig längtan efter att lyssna på Windscene a.k.a 600 ad från Chrono Trigger.
Jag håller på med en spellista på spotify som jag kallar soundtrack of my life. Där placerar jag låtar som jag alltid kommer tillbaka till, låtar som fyller mig med minnen eller känslor eller på annat sätt återspeglar ett tillfälle i mitt liv.
Jag tyckte att windscene, min favoritlåt från mitt favorit-tvspel var en självklar bit men den fanns inte på spotify. Oh, am I surpriced?!
Det tar iallafall väldigt lång tid att sminka sig när man samtidigt lyssnar igenom alla olika varianter som finns på youtube.
Men det är utan tvekan en av världens vackraste kompositioner och ja, jag vill verkligen att den ska spelas på min begravning. Hade varit fint att ha den på ett bröllop men känns mer säkert att en begravning kommer bli av än ett bröllop.

Hittade en fin pianovariant!

Jag hittade en annan fin version med ölflaskor! Helt otroligt att det finns någon som dels kommer på idén och sedan också tar sig tid att utföra den!




Nu har jag nördat färdigt, så nu blir det ner en sväng på stan och möta Idus. Fredagskväll - I like it.

Jag blev full på min cocacola

Hela kvällen har jag haft en hemskt dålig låt på hjärnan. "Jag köpte cola".
Den vill inte släppa och jag kommer förmodligen drömma mardrömmar om den inatt.


På något sätt mår man lite bra av att se andra människor vara misslyckade och pinsamma.

Idag hade jag myslunch med Sabina innan jobbet. Det förgyllde min annars väldigt dåliga torsdag, jag har verkligen mått dåligt idag.
Som tur är har jag även arbetskamrater som kan få mig att le och skratta och i vissa stunder glömma allt annat.
Det är skönt.

I helgen blir det jobb. Hade tänkt åka iväg en sväng till Vrigstad men eftersom jag är i stort behov av extra pengar så frågade jag Sören om jag fick jobba i helgen och det fick jag om jag kunde få med mig två till så jag kunde köra linan.
Vrigstad får bli besökt en annan gång.




Blåögd/Grönögd

Det har varit en lång dag. Jag gillade inte alls att stiga upp vid åtta, ännu mindre att ge massa pengar till en tandläkare.

Jag är totalt övertrött, hela dagen har gått i en dimma, huvudet har inte hängt med i några svängar alls.
Efter fyra kom trötthetsfnittret och tog över, mest på grund av att ett sms från Kristoffer fick mig att skratta så mycket att tårarna rann. Vi konstaterade att jag är ganska blond...

Jag gick och funderade på det lite idag. Att vara blond är att vara dum och att vara blåögd är att vara naiv...
Jag kan förstå vad uttrycket blond kommer ifrån för många tjejer som jag känner som är riktigt blonda är också...
Ja, riktigt blonda.
Men blåögd? Jag får höra att jag är för blåögd ibland, mitt ex blev en gång till och med arg på mig över min naivitet för han tyckte att jag satte mig själv i klistret genom att lita blindt på andra människor bara för att de är trevliga mot mig. Han om någon vet att jag ser det bästa i människor, även när de behandlat mig illa, bara godheten visar sig igen.

Jag får ju som skrivet ofta höra att jag är blåögd men förstår inte vart uttrycket kommer ifrån. Varför just blåögd?
Än grönögd då?

Jag är grönögd med en gul rand längst in och har varit det så länge jag kan minnas. När jag var yngre ville jag alltid ha blå ögon, men förstår inte varför.
Jag älskar mina ögon som de är nu.
Mina ögon är vad jag gillar mest hos mig själv, de kan aldrig bli feta, de kan aldrig få celluliter eller valkar eller få en ojämn solbränna. De bara sitter där och skiner ut min personlighet.
Dem är unika med den gula randen och den gröngrå färgen.
Dem är en del av mig, mitt jag och den jag utstrålar både från mitt inre och mitt yttre.
Detta trots att mitt inre ibland är vad man kallar blåögt.

Jag ska sluta vara så blåögd.


För övrigt så älskar jag den gula randen ännu mer sen jag började läsa sagan om isfolket. Sagan om de "gulögda".





RSS 2.0