Grå kärlek o kajflickor.

Nu sitter jag med Fredman i famnen o sjunger "han är så grå o fin, min lilla gosmaskin"
Jag älskar verkligen mina myskatter! Fredman är ursöt när jag har honom i famnen och sjunger "i ett hus vid skogens slut" o gör rörelserna till låten med hans tassar:)
Grå kärlek!

Min lilla "fyra nyanser av brunt" som jag kallar Movitz klättrar runt över allt där man kan ha ner grejer. Dampkatt! När jag kom hem från jobbet var alla skåpsluckor i köket öppna o saker utrivna. Det är alltid lika spännande att komma hem och se vad som hänt med mina saker!

Idag mår jag ganska bra, hostan har lagt sig lite. Efter en månad tycker jag att det är på tiden att jag blir av med hostan. Så fort jag försöker träna så sätter hostan igång och straffar mig i dagar efteråt för att jag tränar när jag inte är fullt frisk. Dumma hosta!
Men det känns som att jag kommer må bättre till helgen iallafall och det är tur det för då bär det av till Sophia o Magnus! Lite fest o kalas med goda roliga vänner och även en del folk som jag ännu inte träffat. Det kommer bli jätteroligt, och en sak som jag nyss kom att tänka på. Tjejgänget från förra året är alla samlade! Jag tror det iallafall. Alla härliga brudar som man hängde med förra sommaren o hösten, de som man letade efter Kaj med, de som man upptäckte nattliga lekplatser med, de som man hade så förbaskat roligt med! Varför samlas vi inte oftare?
Om det ska firas med en flaska rött eller några öl har jag inte bestämt mig för än. Time will tell.


A new toy for the little girl.



Woohoo!!!


Jag har beställt en ny leksak! En trevlig Iphone 3GS 32GB!
Totalt för avancerad för mig men jag kommer ha roligt med den iallafall. Det var min bror som väckte min törst efter denna fantastiska telefon då han visade alla funktioner o roliga grejer när vi satt o ugglade på Eksjö sjukhus i torsdags.
Så nu fick jag för mig att jag skulle beställa.

Två-tre dagar ska det ta för den att komma. Så jag har den innan helgen iallafall. Åh vad jag längtar!

Pepp-pepp-pepp


diskussion på Facebook^^


happy weekend



En sån underbar helg det har varit!
I fredags vaknade jag med en sprittande lycka i kroppen. Det var verkligen äntligen fredag! Som jag längtat!
Fredagen började bra med bland annat lite blomplantering och fingörning vid pappi♥
Jag köpte ett jätte fint hjärta i blomsteraffären med blommor o grejer i som jag lade vid hans sten. Det blev riktigt fint!
Efter det var väl fredagen mindre bra, då en del besvikningar svepte över mig.
Det blir inte alltid som man tänkt sig och ibland hoppas o tror man för mycket  när det gäller vissa saker.
Men slutligen blev fredagskvällen riktigt bra!
Lördagen var den bästa dagen på hela helgen. Jag tror alla kan hålla med om det.
Inte bara för min del, utan även för älskade Sophia o Mange som mös i en stuga i Norge o passade på att förlova sig! Det är så bra, och jag är så otroligt lycklig för deras skull! Deras förhållande är ett sånt läskigt bra förhållande. De är två pusselbitar som hör ihop liksom.

Inte nog med att sötdaosarna förlovat sig, en annan vän, Björn, skickade i lördagskväll ett mms till mig. I samma sekund som jag tog upp telefonen o såg att det var från Björn så började det pirra i hela kroppen på mig. Jag bara gapade o började skratta kunde inte sluta le medan jag väntade på att telefonen skulle öppna mmset. Jag visste vad det skulle innehålla. I mmset var en bild på Björns nyfödda son. Han har blivit pappa. Det är nästan overkligt trots att vi så ofta pratar om det. Jag är verkligen rent ut sagt skitlycklig för hans skull!

Så grattis alla ni som haft en sån fantastisk helg!
Jag är så lycklig för er allihop!


Minnen.






Idag ringde min sötnötsgudson och tackade för kortet o födelsedagspengen. Jag skickade pengar för det blir inte att jag kommer o hälsa på inom den närmsta tiden. Tyvärr.
Men efter mitt lilla samtal med Maxen så tog Annika över luren o vi pratade bra länge. Det var verkligen länge sen vi bara talades vid och jag kände inom mig hur jag saknade de där kvällarna då man satt i deras soffa o bara slöade o snackade o trivdes. Jag saknar Annika som fan, och jag saknar barnen. Det värsta är att jag nästan inte vill hälsa på för jag är rädd för att se hur mycket barnen växer.
Jag visste när jag flyttade ifrån Vrigstad att jag inte kommer träffa dem lika ofta. Jag skulle inte längre kunna vara barnflickan, och jag skulle inte längre kunna gå o slänga mig i deras soffa i tid o otid.
Men ibland grips man av den där saknaden man ibland förtränger. O man minns allt roligt man haft med familjen Borkowski. Snart måste jag o Nickan gå ut o svänga våra lurviga ihop! Och snart måste jag ta mig hem till Vrigstad, rycka upp ytterdörren till deras hus, stiga in med ett "öh här" som jag alltid gör och krama om barnen och umgås med Annika o GB. As old times.
Barnen har nog blivit för stora nu för att jag ska kunna kalla dem "mina små goseknölar" som förr. Men jag ser fortfarande på dem på det sättet. Mina små goseknölar, med sina små söta egenheter och glittrande blå ögon.
Jag saknar.

stirb nicht vor mir


Varför måste söndagskvällar ta slut?
Och varför är det inte fredagkväll ännu?
SEHNSUCHT SIND SO GRAUSAM!!
Apropå det så gillar jag Rammsteins nya video. Rammstein kommer till Sverige i februari. Som jag har längtat efter att de ska komma till Sverige igen! Men jag kan ändå inte bestämma mig för om jag ska gå eller inte. Det får jag se då.

Idag är jag trött och har ont i ryggen efter jobbandet. Det var tungt att gå hem, och eftersom det är ungefär 7+ när jag går till jobbet så blir det alltid att man är för varmt klädd när man går hem. Trots att man inte tar på sig allt man hade på sig när man gick till jobbet. Samma sak varje vår o höst.
Idag ska jag ut på stan, woohoo metropolet nässjö med allt vad det innebär! Det vill säga ett lugnt lunkande i tråkiga butiker, spendera ett par kuponger på åhlens och köpa ett födelsedagskort till min älskade gudson som bara blir äldre o äldre.
Jag har sagt åt honom att sluta växa, att fortsätta vara bebis men han är så trotsig! Han lyssnar helt enkelt inte på mig. Jag har väl ingen pli på honom antar jag.

Jag vill ha fredagkväll. Eller lördag kanske? Ge mig hela helgen nu. För det är stunder som då som jag mår som allra allra bäst!






Beautiful day!



Idag fyller jag år. En födelsedag som jag nästan själv glömde bort!
Det har varit en bra dag, min telefon har pipigt hela dagen med sms som gör en glad och när man kommer hem från jobbet känner man sån lycka att man blir tårögd.
Vissa saker betyder verkligen sååå mycket!
Mer än vad jag själv kunnat ana!

Jag har i det stora hela varit väldigt lycklig på sistone. Så lycklig att jag ibland inte kan somna för att jag är så lycklig att jag är alldeles uppspelt! Jag har nog aldrig mått såhär. Det är nytt för mig. Men det är skönt, och jag har konstaterat att September är min favoritmånad.
Som Anders Timell sade idag. September är det nya maj.
Allt är så vackert just nu! Allt!

Men vackrast är nog det där som inte syns. Det som finns där, så påtagligt, så översvallande, men ändå så döljt. Något man bokstavligen inte kan sätta fingret på men som ändå strålar så starkt och fångas in i varje glimt.
Vackrast är min lycka.
FIN.

worship friendship

Nu har världens bästa Ida just varit här.  Vi har suttit o pratat i en timme som kändes som tio minuter. Det är alltid så med henne. Two girls with the same mind! Synd bara att tiden är så knapp ibland!
Vi lovar alltid varann att umgås mera med varann o att vi ska hitta på både det ena o det andra, men det blir inte så ofta ändå. Det händer ju så mycket annat hela tiden. Men en gång i veckan ska vi ses från o med nu. MINST!

Idag har jag fått mycket gjort. Var på Previa efter jobbet, efter det gick jag i affärer, konstaterade att jag är för kräsen och gick till ica där jag beställde en exotisk planka till på söndag. Sedan gick jag till systemet o handlade lite bacardi att dricka på fredag när jag ska spela golf med mina arbetskamrater (kommer bara dricka ett par bacardi, inte värt att vara för rund om fötterna när man svingar med en klubba som kan göra så ont!) En fin flaska rött för framtida bruk blev det med som får ligga i mitt vinställ tills suget efter den dyker upp. Jag har börjat med dyra fina viner, för de kan jag dricka utan att få lila läppar. Bäst!
Väl hemma har jag bakat o diskat. Och sen kom ju Ida. Jag borde städa nu. Men jag är så trött att det blir soffan en stund och tidig sänggång.
Imorgon har jag så mycket annat på gång så jag behöver vila lite:P

Jag ser verkligen fram emot helgen. Pirripirri.





in the eye of the beholder

Idag när jag slog upp metro, som jag så ofta gör på min frukostrast på jobbet medan jag sitter o äter min fibergröt, så möttes jag av en bild på en ung vacker modell med ett fantastiskt leende på läpparna.
Inte så ovanligt kanske men det speciella med den bilden var att den inte var så väldigt retuscherad som modebilder annars är.
På bilden på den nakna Lizzie Miller som poserade för tidningen Glamour i en artikel som handlar om att trivas med sig själv sitter hon, vacker och strålande, med en valkig mage.


Bilden är vilt omdiskuterad världen över och Glamour sålde ut på nolltid!
Man tycker att bilderna är otroliga. Bilderna är ju egentligen bara på en vanlig tjej.
Att folk reagerar på bilden som de gör visar ju bara vilken konstig värld vi lever i. Man är van vid att se retuscherade perfekta magar, fasta kroppar utan några som helst skavanker. Man glömmer bort hur vilseledande de fejkade bilderna är o man klandrar sig själv för valken man har på magen. Jag har klandrat mig själv sen jag var tolv, då började jag se att jag fick valkar när jag satt ner, jag försökte med att dra in magen men det hjälpte inte. Det tog ett tag innan jag insåg att alla faktiskt får valkar när de sitter eller böjer sig, stora som små valkar. Men jag har ändå alltid haft komplex och kommer nog alltid ha det. Komplexet har vuxit in i mig och sitter envist där, bakom pannbenet trots att jag vet att komplexet ljuger. Men vissa dagar kommer det fram, och får mig att känna mig illa till mods när de tighta jeansen trycker på magen när jag sitter.
Jag har tidigare i mitt liv haft väldigt dåligt självförtroende och det är först på senare år som jag har insett hur fin jag faktiskt är. Kanske är det för att jag så ofta får höra det, från såväl vänner som främlingar, killar som tjejer, som jag insett att jag är vacker. Nu för tiden är det något jag är medveten om. Jag är vacker. Och trots att jag har gått upp i vikt de senaste månaderna så känner jag mig riktigt fin. Jag planerar förvisso att gå ner "semesterkilona" igen, men det betyder inte att jag är missnöjd med mig nu. Men jag minns hur det var i vintras. När jag tillochmed fick komplimanger för min snygga mage. Då ville jag ju också gå ner "bara ett par kilo". Man är väl aldrig helt nöjd, men jag trivs med min kropp, och jag har ibland funderat över om jag skulle vilja byta kropp med någon annan, någon liten modell. Men aldrig nånsin. Min kropp är den bästa för mig och jag blir så glad över bilder som dessa på Lizzie, och hela den där innegrejen som är på gång just nu som handlar om att man ska vara nöjd o trivas med sig själv. För tidigare har det varit något mörkt över att gilla sig själv. Tjejer som säger att de tycker att de själva är snygga ses som egobimbos, och om man tycker att man själv är bra så är man mallig. Men den tiden är på väg ut och jag gillar det, för man behöver säga de orden ibland.
Jag tycker jag är fantastisk. Jag är snäll, generös, charmig o omtänksam. Och jag ser förjävla bra ut!


Jag är mitt fel!

Vilken underbar eftermiddag o kväll det blev igår!
Allt var bara bra, och våfflorna var goda.
Sällskapet var bäst. As allways!

Idag ska jag till mammi o bygga på hennes nya vedbod.
Tar nog med mig mina husbyggarbyxor och en varm tröja för det verkar ju inte direkt vara väder för vedbodsbygge.
Men det blir nog kul ändå. Att komma hem lite och äta mammis lammstek! =) mums!


Vafals Våfals?!

Jag hade faktiskt gett upp hoppet på den här dagen.
Men det har vänt nu.

Jag måste hitta på nåt att äta. Sen ska jag iväg o våffla! Jag är sjuuukt sugen på våfflor!

Tristess AB

Jag är uttråkad.

Det är tråkigt väder och det blåser som det alltid gör en höst i nässjö. Så man vill inte gå ut, jag är sjuk så jag kan inte hänga med mina kompisar för då blir de sjuka, och min lägenhet börjar kännas som en cell.
Jag har dessutom ingen ork till att göra nåt kreativt eftersom jag inte mår bra.
Hur lång tid kan det ta att bli frisk egentligen?!
Jag är trött på sjukan. Jag fick hem nya kläder från Nelly o HM igår men inte ens det får mig att le just nu. (men åh, underkläderna var såå fina!!)
Men det muntrar inte upp ändå.
Jag sitter här i mysbyxor, har extremt kalla fötter (ett tecken på att hösten är här på riktigt, nu kommer jag ha kalla fötter fram till april) och varma sockar hjälper inte.
Hade jag inte varit så täppt i näsan hade jag kännt mig ganska okej egentligen. För hostan är inte så farlig just nu. Och febern är väldigt låg om den ens finns.
Men ändå har jag ingen ork för näsan är täppt och det är så segt att göra nåt när man måste snyta sig var femte minut.
Jag ligger i soffan o tittar på dvder med 2½ men, avsnitt efter avsnitt men nu har jag tröttnat.

Jag är uttråkad.
Vad kan man göra när man är sjuk, ensam och har damp?
Jag ska nog försöka sova bort några timmar nu. Om jag ens kan somna.

Det här är min klagan. Ibland måste jag bara få klaga.


Tired

Idag mår jag bättre än vad jag gjort på hela veckan.
Men är fortfarande inte bra.

Idag ska jag bara ta det lugnt, hålla mig hemma och se film.
Kanske orkar jag gå till ica jag får se.


Vissa saker som man känner att man kan utstå för att nå dit man vill har börjat kännas jobbiga på sistone.
När ska man sluta leka kurragömma och istället våga träda fram i dagsljuset?

power - out.

Känns som att jag aldrig blir bättre.
Inatt vaknade jag av att jag nästan inte kunde andas. Jag hade en enorm smärta i bröstkorgen o andningen var som ett astmaanfall. Jag kände att jag  behövde hosta men höll inne hostan för vid varje hostning kändes det som knivhugg i luftrören.
Jag steg upp och drack vatten, tog ipren och hällde i mig hostmedicin sedan satt jag uppe till andningen var normal och smärtan dämpat sig lite. Sedan lade jag mig i sängen och försökte förstå smärtan. Efter ett tag måste jag ha somnat, och när jag vaknade imorse var smärtan nästan borta, jag var bara lite öm efter allt hostande.

Jag ligger i sängen mest hela tiden. Jag orkar inget annat. Jag försökte äta innan men det gick inget vidare, aptiten ligger på noll.
Jag har ju ingen tv, och inga filmer heller. Så man ligger med datorn i famnen o är inne på facebook. Vilket liv.
Men snart ska jag nog försöka ta mig till macken iallfall och hämta ut paket som har kommit. Det kanske piggar upp mig lite.
Måste köpa lite grejer med, mjölk o så, så att jag kan göra varm choklad! Det är gott för själen.
Först måste jag nog sova lite.

Jag vill bli frisk. NU!

lilla loket blå

När man sitter hemma hos mammi blir det lätt att man minns tillbaka till barndomen.
Jag kom o tänka på en film som jag verkligen älskade som barn.
Jag vet inte exakt vad den heter "det modiga lilla loket"?
Eller kanske "det blå loket" som jag minns att jag alltid kallade det =)
I vilket fall som helst så var jag tvungen att youtuba det! Och det är nostalgi på hög nivå för mig=)

 

Jag tror jag kan!

Så bra ord! Jag tror jag kan.

 


tristess

För flera veckor sedan ringde jag ordföranden för NAMK och sade upp mig som entrevärd. Ändå ringer de nu och frågar om jag inte ska vara entrévärd längre. Det visar ju bara vilken kommunikation och ordning det är i klubben.
Konstigt att jag inte orkade med det längre?

Jag sitter hos mammi o har gööööötråkigt. Jag orkar inte göra nåt, och det finns inget att göra heller.
Jag längtar hem till min kissekatter.
Men snart kommer mammi hem från jobbet så då blir det bättre.
Då ska hon laga middag o sen skjutsar hon hem mig. Mammor is the shit.

I brist på saker att göra sitter jag o kollar på nätshopping, men beställer inget. Jag har redan beställt massor, både från HM o Nelly. Ett paket kom idag, och det ska bli kul att få se innehållet o prova kläderna!
Shopoholist I am!

Fast.. Jag rensade ur garderoben i helgen så kanske får det plats med lite till?


Pencillin, jatack.

Halsfluss var det visst.
Men pencillin gör susen!
Så om jag är feberfri imorrn kanske jag kan jobba?
Vi får väl se...

morgontupp i halsen.

Morgon hos mammi.
Mammi är på jobbet och jag sitter o väntar på att det ska bli dags att gå till doktorn.
Jag har hostat nästan hela natten o morgonen så det har inte blivit mycket sömn tyvärr.
Mammi ringde nyss o kollade så jag kommit upp och när jag svarade fick jag en chock: Jag låter som en tant som rökt i 50 år typ. Jag är jättehes på grund av hostan.
Men rösten blir bättre o bättre ju längre jag är vaken. Idag kunde jag kolla min feber med för första gången under hela sjukperioden. Jag har ju ingen termometer i Nässjö, men mammi har en och den talade om att jag ligger på 38,3. Inte så farligt ändå, kanske blir jag bra snart då!

Jag börjar få riktig ångest av att vara borta från jobbet så mycket.
Jag längtar tillbaka nu.

Hrrmpffh!

Att vissa människor borde inte få jobba med andra människor.
Idag var jag på sjukhuset eftersom jag är trött på att vara sjuk.
Jag fick inte träffa någon läkare utan bara en sjuksköterska som knappt tittade på mig och knappt lyssnade på mig när jag förklarade hur jag mått senaste veckan o hur jag mår nu. Hon suckade mest över att jag var där:

"Du är ju faktiskt skriven i Vrigstad!" 
"öhm... ja men jag bor i Nässjö nu.."
"jahaja. och du kunde inte gå till din vårdcentral i Vrigstad? Vi har väldigt mycket här idag som du kanske märker"
"Öhm.. Nej. Jag bor ju här i Nässjö så varför ska jag åka till Vrigstad?"
"Men var du verkligen tvungen att komma idag då?"
Vad är det för attityd till en patient?
Hon gjorde ett snabbt halsprov och konstaterade att jag har en virusinfektion. Hon kunde inte hjälpa mig med det.
"Okej finns det något jag kan göra då, något som gör att jag blir av med det?"
"Du måste vila."
No shit!

Hon kunde inte skriva ett sjukintyg till mig utan jag måste träffa en doktor isåfall. Men jag fick inte någon tid hos nån läkare här i Nässjö, för de hade fullt upp påstod hon. Jag fick en känsla av det bara var nåt hon sa för att jag skulle åka till Vrigstad istället. Sen skickade hon iväg mig.
Så imorgon ska jag till min gamla doktor i Vrigstad. Han lägger iallafall ner tid på att undersöka en och han svarar iallafall på frågor om ens hälsa. När han vet svaren på dem vill säga. (jag tror att de flesta som känner mig vet hur jag känner gentemot den läkaren men han är bättre än den där jävla sjuksköterskan iallafall!)
Han kommer troligtvis konstatera samma sak o ge mig ett sjukintyg.
För att få veta mer om min virusinfektion så har jag googlat o fått veta att det går över efter 2-3 dager om man bara vilar o inte anstränger halsen. Det är nog inte samma sak som förra veckan men troligt på grund av sjukan förra veckan. Halsen kan tydligen utveckla sånt i efterhand?
Men förhoppningsvis kanske jag kan jobba igen redan på torsdag eller iallafall på fredag. Men jag ska fråga doktorn vad han tror är lämpligt.

Nåja. Jag var väldigt trött i förmiddags, jag har inte kunnat sova inatt o inte kunnat äta för att halsen har gjort ont. Så därför var jag extra känslig hos den där sjuksköterskan och blev såklart ledsen av hur hon behandlade mig. I väntrummet såg jag hur hon behandlade en stackars gammal tant på samma respektlösa sätt. Tanten såg ut att kunna gråta när som helst o hade jag inte varit rädd för att smitta henne så hade jag nog satt mig bredvid henne o försökt stötta henne. Jag tyckte verkligen synd om henne.

Den där sjuksköterskan har nog inte fått ett ligg på bra länge. Hon skulle behöva ett så hon slutar vara en ond robot. Någon frivillig nånstans?? Det skulle vara en god gärning för alla sjuka i samhället som kommer i hennes väg!

Snart kommer mammi o hämtar hem mig till Vrigstad. Och som alla gånger när jag är sjuk så säger hon:
"Då ska jag köpa glass till dig. Det kommer göra susen för din hals!"
Åh hem till mammi. Ja tack!

RSS 2.0